Taannoin luin paikallislehdestä, nyt vuoden ensimmäisellä neljännellä alkaneesta uudesta Paratiisi -  ohjelmasta hieman negatiivissävytteisen ja omasta mielestäni myöskin vääriin asioihin keskittyneen arvostelun. Tässä länsirannikon päivittäislehdessä arvostelija selvästi vertasi ohjelmaa Nelosen Matkaooppaat - ohjelmaan ja sätti ohjelmaa matkaoppaiden kohtaamien ongelmien niukkuuden sekä osittain näistä johtuvien jaksojen sisällön kiinnostavuuden puutteesta. Tässä kohtaa huomasin että minä ja herra kanavaurheilija etsimme lomaohjelmaltamme täysin erilaista toteutusta ja viihteellisyyden tajumme poikkeaa sekin tässä tapauksessa kuin Turkki ja Thaimaa.

Siinä missä Matkaoppaat näyttää Detourin enemmänkin epäonnistuneen matkantarjoajan osassa ongelmien kanssa räpiköivien matkaoppaiden kera, keskittyy Paratiisi enemmän positiivisesti latautuneisiin seikkoihin, kuten Rya Divers sukellus liikkeeseen, tukka vetyperoksidilla värjätyn kiinteistövälittäjän päivätöihin, kahteen iloisen palveluhenkisesti elämään suhtautuvaan vaatturiin sekä lopuksi Aurinkomatkojen matkaoppaisiin, joilla heilläkin tuntuu olevan tärkeämpää se Thaimaan mahtava kokonaisuus sekä mitä tämä paratiisi maa antaa lomailijalleen, toisin kuin Turkin matkaoppaat joista jokainen opas tuntuu eksyneen Alanyaan pelkän käsikarvaisen ja ruskeasilmäisen rakastajan vuoksi.

Itseäni ei ainakaan juuri kiinnosta lomailijoiden matkoilla kohtaamat vastoinkäymiset, varsinkin kun valittajat tuntuvat olevan kaikki päihtyneitä ruotsalaisia tai puolidementtisiä senioreita. Eri asia olisi jos katsojalle kerrottaisiin miten tällaisissa tilanteissa, kuten pikkuryöstöissä tulisi toimia eikä odoteltaisi puolta ohjelmaa, milloin joku oppaista keksii ratkaista akuutin ongelman. Detour ei todellakaan ohjelmallaan anna positiivista mainosta yhtiöstä, mutta toisaalta tätä puolitotuutta matkaoppaiden arjesta oppii arvostamaan edes hitusen. Paratiisia katsoessa ei niinkään ohjelmaa miellä mainosohjelmaksi, vaikkakin sukellusliike Rya Diversin nimi ehkä liian usein mainitaankin.         Paratiisia katsellessa tuntuu että Thaimaata mainostetaan ennemmin täydellisenä lomapaikkana kuin siellä toimivien suomalaisyritysten pelikenttänä, jossa sattuu kömmähdyksiä kuin leikki-ikäisten lasten päiväkodin hiekkalaatikko leikeissä.   

Paratiisille tähtiä annamme positiivisesta ilmapiiristä ja kiinnostavista, iloisista ihmisistä sekä loman tunteen välittämisestä kotisohvalle. Tähtiä pois otamme kuitenkin liian tiukaksi lyödystä ohjelma-ajasta ja osittaisesta sisällöttömyydestä, jota kuitenkin korvataan mielenkiintoisilla ihmisillä.

Matkaoppaita emme kehu protestiksi kanssa arvostelijani huonolle ohjelmamaulle. Valituksia tästäkään maun arvostelusta ei oteta vastaan.